Dirigent

Ronald Kreuk is onze dirigent vanaf april 2016.

Vanaf zijn zevende levensjaar volgde Ronald orgellessen. Al snel volgde interesse in diverse andere instrumenten, waarin hij zich ook bekwaamde, zoals piano, bas, gitaar, tuba en trombone.

Hij was betrokken als uitvoerend musicus bij vele projecten en speelde als uitvoerend musicus in popbands, jazz– en klassieke ensembles en fanfareorkesten. Op zestienjarige leeftijd is hij begonnen als repetitor en vaste kracht bij diverse koren en heeft hij zich volledig toegelegd op de koormuziek, aanvankelijk als instrumentalist, maar weldra ook als dirigent. Hij heeft koordirectie gestudeerd aan de hogeschool IDE (Instituut Dirigenten Educatie) te Gorinchem. Tijdens deze periode was het mogelijk projecten te doen als dirigent en/of zanger met Mannenkoor Orpheus (Vlaardingen), COV Sursum Corda (Rotterdam), Toonkunst (Arnhem), COV (Veenendaal) en diverse à cappella koren en kerkkoren.

 

Naast van het NsVE is Ronald dirigent van Gemengd koor Pur Sang en de Sleener Toren Zangers (beide koren zijn onderdeel van de Koninklijke Gemengde Zangvereniging Sleen) en van Gemengd Koor Gieten.

 

Het repertoire van Ronald is inmiddels zeer breed en niet louter klassiek. Het bestrijkt de grote werken van onder anderen Bach, Handel, Bruckner, Brahms, Mozart, Mendelssohn, Britten, Rutter, Charpentier en ook kleinere werken van onder anderen De Leeuw, De Klerck, Andriesen, Purcel, Elgar en Beethoven. Daarnaast heeft hij musical, pop, operette, en lichte muziek in zijn repertoire.

Kortom, kennis en ervaring op het gebied van zowel grote als zeer "intieme" werken uit de gehele muziekgeschiedenis.